Huiskamer Gordijnen Sfeer Lifestyle

gevoel voor raamdecoratie

Verduisteren

Een jaarlijks terugkerend ritueel is dat de dagen langer worden en de nachten korter. Maar onze nachtrust is oh zo belangrijk om de dag fit te starten en wellicht nog wat energie over te houden om te sporten of andere invulling te geven aan vrije tijd. In het weekend is er tijd om wat langer te slapen maar oh jee, het is buiten al licht. Eenmaal wakker is het lastig om de slaap weer te vatten. Als je ervoor zorgt dat je slaapkamer goed verduisterd is, kun je net dat uurtje langer in bed nog meepikken. Er zijn vele manieren om het licht te weren, bijv. gordijn, rolgordijn, plissée of duette, vouwgordijn. Voor elke situatie is een passende oplossing verkrijgbaar in vele kleuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gordijnen, binnenzonwering of een combinatie van de twee

Nog even lekker nazomeren. Heerlijk. Nagenieten van een vakantie of voorbereiden op wat er komen gaat. Een groot aantal mensen gaat in september de zon opzoeken en energie opdoen om de herfst en winter door te komen …. anderen hebben hun portie al gehad en wennen van lieverlee weer aan het dagelijkse/wekelijkse ritueel. De bbq’s worden opgeruimd, de tuinen in gereedheid gebracht, de sportschool frequent bezocht [vakantiekilootjes] en de volgende vakantie wordt gepland.

De dagen worden korter en de avonden weer langer. De herfst is aangebroken en wat me dan meteen te binnen schiet zijn de prachtige kleuren in dat seizoen en de huiselijke sfeer die we creëren met kaarsen, kussens, planten en gordijnen. Gemakshalve gezegd gordijnen, maar dan bedoel ik ook rolgordijnen, jaloezieën [hout, pvc of aluminium], plissées en vouwgordijnen.

Dat brengt mij op de volgende vraag: gordijnen, binnenzonwering of een combinatie van de twee? Waar zou jij voor gaan?

Een aantal factoren is bepalend om tot een goede keus te komen:

  • voor welk vertrek [woonkamer, keuken, werkkamer, badkamer, slaapkamer]
  • welk effect [lichtdoorlatend, verduisterend, warmtewerend, isolerend, sfeermakend, geluiddempend]
  • hoeveelheid muur waarop en hoeveelheid glas waarvoor geplaatst dient te worden
  • onderhoudsvrij ja/nee
  • welke sfeer geeft je een prettig gevoel

Rekening houdend met deze vragen zijn er produkten die automatisch afvallen, waardoor het kiezen je makkelijker wordt gemaakt. Dan rest alleen nog het bepalen van de kleur. Met de ervaring die ik heb, weet ik dat het niet zo snel gaat als hier geschreven, het kost nou eenmaal wat tijd om eea op elkaar af te stemmen en een interieur te creëren waar ieder zich thuis voelt. Met wat deskundig advies passend bij jou/jullie situatie komt het altijd goed !!

Op naar oktober … woonmaand !!!