Nieuws

Tips en trends

Er is altijd wat te melden op het gebied van interieur, waar gordijnen en binnenzonwering maar een deel van uitmaakt. Ik volg het op de voet en houd u op de hoogte. Dat kan zijn over een beurs die u kunt bezoeken, een nieuw product, trends of andere nuttige weetjes. 

Gordijnen: een tijdrovende klus

14 september 2019

Alleen al het kiezen van een kleur en passende structuur kost bedenktijd. Ik raad altijd aan: houd de stalen een aantal dagen in je bezit en beoordeel ze bij daglicht op diverse momenten en bij avondlicht. De kleur kan het ene moment anders overkomen dan het andere moment. Belangrijk is rekening te houden met de hoeveelheid daglicht in de ruimte. 

Welke kleur en structuur kies je ?

9 augustus 2019

Donkere kleuren creëren een intieme sfeer. Een velours of grof geweven stof in een warme kleur geven een rijke uitstraling. Pastelkleuren doen een ruimter groter lijken. Ideaal dus voor kleine ruimtes. Om pasteltinten stoerder te maken, kun je spelen met prints of structuren. Grove structuren brengen meer leven in een ruimte. 

Uitbreiding collectie Mart Visser

24 juni 2019

De gordijncollectie, ontworpen door Mart Visser in samenwerking met Headlam, wordt uitgebreid. De fijne en grove honingraadstructuur zijn helemaal van nu. Naast de uitgesproken structuren is het kleurverloop de extra toevoeging wat deze items uniek maakt. Een velours mag uiteraard ook niet ontbreken. De Crush on You heeft een crushed effect. Ik kan niet wachten .......

Meer lezen

ELLE Decoration Trend-event

16 mei 2019

Een week geleden heb ik het Trend-event van Elle Decoration bijgewoond. Daar werden de nieuwtjes vanuit Milaan, het mode- en designmekka, gepresenteerd. Ook daar veel aandacht voor hergebruik van materialen, zoals plastic, glas, hout en vinyl. Deze wordt opnieuw verwerkt in nieuwe design-meubelen.

De kleuren voor 2019/2020 zijn Quiet Clearing [diepgroen], Blueprint [middenblauw] en Spiced Honey [honingkleur].  Deze kleuren zijn in 1 interieur te combineren of als accentkleur te gebruiken in een basic interieur.

Meer lezen

De kleur groen is en blijft trend

10 december 2018

Als je denkt aan groen, welke kleur groen schiet jou dan te binnen ? Er zijn zoveel verschillende tinten mogelijk. Serieus, groene gordijnen geven je interieur een rustige maar sfeervolle uitstraling. Durf eens te kiezen voor kleur en ga niet voor veilig. 

Meer lezen

Transparante vouwgordijnen

29 oktober 2018

Wat een te gekke opdracht was dit. Zo leuk om een bijdrage te leveren aan het woonplezier van anderen. De gordijnen en vouwgordijnen zijn uitgevoerd in dezelfde transparante stof in woonkamer en woonkeuken.

Meer lezen

Wat is Squid?

22 oktober 2018

Squid is een zelfklevende transparante stof als raambekleding die inkijk belemmert en meteen zonwerend is.

Meer lezen

Gordijnstoffen van Mart Visser

03 oktober 2018

Onlangs heb ik persoonlijk kennis gemaakt met Mart Visser. Hij is niet alleen kledingontwerper, maar sinds kort ook ontwerper van gordijnstoffen. Binnen korte tijd is zijn collectie te bewonderen in mijn showroom.

Meer lezen