"Hulp bij het kiezen, alles inmeten en ophangen. We zijn erg tevreden met eindresultaat." - Martijn Tak
"Mooie collectie, volop keuze en fantastische service: ingemeten en opgehangen." - Floor Walrecht
"Monique is een echte vakvrouw, die streeft naar perfectie" - Peter Prins
"We zijn blij met het eindresultaat. Echt een aanrader" - Marketta van Eijk

Inspiratie

Mooie waardering van een klant  die mijn werkwijze prettig heeft ervaren.
Wat is een goed moment om raambekleding te bestellen ?

Bij nieuwbouw of verbouw is het handig om een aantal weken voor oplevering te oriënteren wat er te koop is en wat je mooi vindt. 

De situatie kan gaandeweg nog veranderen: keuken wordt geplaatst, kleur wordt aangebracht op de muur, kozijnen worden vervangen ..... Pas daarna heb je de werkelijke situatie die bepalend is voor de kleur van je gordijnen of het model zonwering. Om niet voor verrassingen te komen bij oplevering van de raambekleding is het uiteindelijke resultaat het beste moment om in te meten. Dan kunnen je keuzes aangepast worden. Eenmaal besteld, kun je niet meer terug. 

#raambekleding #maatwerkraambekleding #gordijnen #zonwering #overgordijnen #inbetweens #transparanten #inmetenenmontage #expert #vakkennis #duettes #rolgordijnen #jaloezieën #gewevenhout #bdline #lifestyle #interieur #interieurstyliste #interieuradvies
#interieurinspiratie
Vouwgordijnen uit de gordijncollectie van Mart Visser

#vouwgordijnen #maatwerkvouwgordijnen #interieurinspiratie #vakmanschap #inmetenenmontage
#martvisser #headlam #showroomopafspraak #bezoekoplocatie #zonwering #warmtewerend
Linnen of een samenstelling van polyester en linnen voor het behoud van de natuurlijke look en feel. 

Het label van de gordijnstof geeft exact aan welke kwaliteit het is, of deze geschikt is voor gordijnen en vouwgordijnen en of het gewassen kan worden. Gordijnen hebben altijd een krimptolerantie. 

#gordijnen #maatwerkgordijnen #vakmanschap #gordijnrail #inmetenenmontage #vouwgordijnen #blinds #interieur #interieurinspiratie
Vouwgordijnen in bijzondere, kleurrijke interieurs.

Sfeervolle raambekleding waar het interieur met aandacht is samengesteld. In beide interieurs is gewerkt vanuit het Farrow & Ball kleurenpallet. Niet de meest voorkomende kleuren, maar juist anders en stijlvol. Wel eens gehoord van Oval Room Blue icm Cornforth White of Setting Plaster icm Red Earth. Je moet het maar durven.

Deze bewoners hebben het aangedurfd. Dank aan @artmozphere_ , die ook verantwoordelijk is voor een aantal meubelstukken en accessoires. 

#vouwgordijnen #herenhuizen #denhaag #maatwerkvouwgordijnen #specialistraambekleding #gordijnen #maatwerkgordijnen #vakkennis #expert #interieur #interieurinspiratie #interieurstylist
Privacy met behoud van lichtinval.

Duettes zijn er in veel verschillende kleuren en uitvoeringen. Als je kiest voor een lichtdoorlatende variant kun je kiezen voor privacy, daar waar nodig, maar toch het licht binnen behouden. 

#zonwering #duettes #plissees #rolgordijnen #jaloezieën #gordijnen #gordijnrails #raambekleding #maatwerkraambekleding #bdline #smartcord #motionblinds #inmetenenmontage #vakbekwaam #specialistraambekleding #expert #showroombezoekopafspraak
"Waarom ben je ondernemer geworden en heb je gekozen voor raambekleding ?."
Een vraag waarop ik jarenlang met moeite antwoord kon geven. Ik kon alleen maar uitbrengen: "Ik moet ergens mijn geld mee verdienen en dit is wat ik kan."
Was het geen bewuste keuze ? Dat wel, maar ook weer niet. Het was en is nog altijd niet mijn passie. Het is werk. 

Ik had mijn baan opgezegd vanwege fysieke klachten na een fietsongeluk. De lichamelijke arbeid op de werkvloer gaf mij dagelijks pijn. Dit niet meer, dacht ik. Eerst herstellen dan weer werken. Maar het herstel kwam niet. Geen inkomen, geen herstel.

Voor mij was de makkelijkste manier weer aan het werk te gaan, op te pakken waar ik jaren eerder gestopt was. Daar had ik ervaring in en vond ik ooit leuk.
In mijn woning had ik voldoende ruimte om klanten op afspraak te adviseren. Relatief weinig risico als het geen succes zou worden. 

Onzekerheid voerde de boventoon, maar de eerste klanten dienden zich aan en waren blij met mijn kennis en ervaring. Mijn klantenkring breidde uit en na een aantal jaren werkzaam te zijn als Ruiten Dame, kan ik zeggen dat ik mijn werk met plezier doe. Ik ben inderdaad de expert. Het zijn stuk voor stuk leuke en dankbare opdrachtgevers die mijn unieke werkwijze waarderen. Dat maakt mijn werk leuk en tegelijkertijd nuttig. De bijzondere woningen waarin ik een kijkje mag nemen zijn de pareltjes waarom ik doe wat ik doe samen met de vrijheid van het ondernemen.  Beslissingen nemen en je eigen route uitstippelen. Het gaat me steeds beter af. 

Een interieur dat met zorg en aandacht is samengesteld, maakt mij blij ! 

#maatwerkraambekleding #gordijnen #zonwering #maatwerkgordijnen #gordijnrails #interieur #interieurstylist #interieurinspiratie #appartement #herenhuis #delft
Linnen is een populaire gordijnstof vanwege z'n natuurlijke look en feel: nochalant en sfeervol.
Maar linnen heeft ook minder aangename eigenschappen:
- kans op krimp met wassen
- kreukt
- verkleurt door licht en zon

Goed om je bewust te zijn van deze details als je voor linnen kiest. Dat voorkomt teleurstelling. 

Een goed alternatief is de kwaliteit Pampas van @lifestyle_interior_byheadlam. De gordijnstof is geschikt voor gordijnen en vouwgordijnen en geweven van 100% polyester met behoud van karakter. De 12 kleuren verschillen in nuance, maar zijn naturellen waar je absoluut een keuze uit kunt maken. 

#gordijnspecialist #linnen #linnengordijnen #natuurlijkeuitstraling #naturellen #gordijnen #vouwgordijnen #blinds #vakmanschap #gordijnwinkel #showroom #welkomopafspraak #interieur #interieurstyliste #interieurinspiratie
Netwerken is niet meer weg te denken uit mijn ondernemersbestaan. Je blijft in gesprek met andere ondernemers en bouwt een band op. Die ondernemers zet ik in voor diensten of produkten die ik nodig heb. En dat gebeurt ook andersom. 
In mijn wekelijkse netwerkmoment mag elke ondernemer in een minuut zijn bedrijf presenteren. Deze week heb ik gepitcht over brandvertragende gordijnstoffen. Deze worden toegepast in kantoren en de zorg. 
Soms denk ik: "daar gaan we weer 😒", maar uiteindelijk ben ik blij met deze mensen om mij heen. In alle gevallen een betrouwbare gesprekspartner. Op naar volgende week vrijdag ......
Duettes bieden heel veel mogelijkheden. 

Heb je kunststof kozijnen, aluminium kozijnen of hout ? Gegarandeerd dat er een uitvoering leverbaar is die in jullie woning past. In de keuken, voor de slaapkamer of woonkamer kies je een mooie kleur in lichtdoorlatend of verduisterend in de meest geschikte uitvoering; met handgreep, ketting, met koord of elektrisch. 

#maatwerkraambekleding #gordijnspecialist #zonwering #gordijnen #gordijnrails #vakmanschap #advies #inmetenenmontage #duette #topdownbottomup #duplé #plissée
Aluminium jaloezieën in heeeel veeeel mooie kleuren. 

#maatwerkraambekleding #metenenmontage #showroom #advies #specialist #zonwering #vakkennis
Een interieur is even uniek als je persoonlijkheid. 

Een plek waar je jezelf op je gemak voelt, creëer je door bewuste keuzes te maken. Gordijnen zijn een onderdeel van een harmonieus interieur. Kleur en structuur geven karakter aan het geheel.

De collectie Ode staat voor vooruitgang, authenticiteit en creativiteit. Er is gekozen voor trendy kleuren met een natuurlijke look en feel door gerecyclede en natuurlijke materialen te gebruiken. 

Kwaliteit en duurzaam gaat perfect samen. 

#gordijnen #maatwerkgordijnen #duurzaam #gordijnrails #kwaliteit #showroom #collectie #aardsekleuren #natuurtinten #natuurtinteninterieur #recycling #linnen #linnengordijnen #biokatoen #gereclycedpolyester
Duettes in de meest actuele kleuren. En dit zijn nog niet alle kleuren en dessins. 

#maatwerkraambekleding #maatwerkduettes #metenenmonteren #zonwering #verduisterend #verduisterendeduettes #lichtdoorlatendeduettes #privacy #lichtdoorlatend #maatwerkzonwering
De tuinkamer is een plek waar het heerlijk vertoeven is om te borrelen met vrienden, sportprogramma's te kijken, een spelletje te spelen met de kleinkinderen en een Zwift-rit te rijden. Er wordt dus veel tijd doorgebracht. Dat vraagt om een sfeervolle aankleding, zonwerend maar ook vochtbestendig.

De houten jaloezie heeft een mooie houtstructuur. Hier is gekozen voor zwart. De kleur matcht perfect met het robuuste hout en geeft een knusse en warme sfeer. De overige kleuren zijn wit, creme en taupe. De meest voorkomende kleuren waar je zeker een keuze uit kan maken. 

#zonwering #sfeer #tuinkamer  #inspiratie #interieur #interieurinspiratie #jaloezie #houtenjaloezie #maatwerkzonwering #inmetenenmontage #vochtbestendighout
* Grof geweven
* Fijne open structuur
* Glanzend 
* Mat 

De gordijncollectie van Mart Visser bestaat uit een diversiteit aan stoffen. Het zijn stuk voor stuk pareltjes. In verschillende woonstijlen zijn ze toe te passen. Van Scandinavisch, Japandi tot Modern en Hotel Chique. 

Namen als 'Pearls', 'Boutique', 'Rich' en 'Jewel' maken je vast nieuwsgierig. 

Maak de juiste match in combinatie met gordijnrail en plooi. Het eindresultaat mag gezien worden.

'Stay in Touch' 😘

#gordijnrails #gordijnen #maatwerkgordijnen #waveplooien #enkeleplooien #vlinderplooien #overgordijnen #inbetweens #transparanten #zonwering #duette #jaloezieën #rolgordijnen #vouwgordijnen #gewevenhout #showroom #geopendopafspraak #designrail #brons #matmessing #rvs #zwart #interieur #interieurinspiratie #interieuradvies #kleurinjeinterieur
De Mart Visser gordijncollectie is een schitterende variatie van diverse kwaliteiten en structuren. Voor elk type interieur vind je een gordijnstof die matcht: net even anders, maar niet over de top. 
Ik ben fan. 

De kwaliteit Champagne is een overgordijnstof, velvet, met een touch of gold en/of silver. Prachtig, warm, soepel en te combineren met een changeant geweven transparant. 

Deze combinatie kun je toepassen in de woonkamer of slaapkamer. Kies er een gordijnrail bij in de juiste kleur en vorm en je steelt de show.

#gordijnen #maatwerkgordijnen #gordijnrails #interieur #interieurinspiratie #designrail #transparant #privacy #overgordijn #martvisser #velvet #changeant #touchofgold #touchofsilver #interieurstylist #vouwgordijn #showroom #opafspraakgeopend
Rolgordijnen, lichtdoorlatend en warmtewerend

#maatwerkraambekleding #zonwering #rolgordijnen #duettes #jaloezieën #geweven hout #gordijnen #maatwerkgordijnen #gordijnrails #wave #geplooidegordijnen #vouwgordijnen #inmetenenmonteren #vakmanschap
#showroom #flexibele openingstijden #opafspraakgeopend
Rolgordijnen zijn meer dan de standaard uitvoering waar je in 1e instantie aan zou denken. De doeken worden luxer. De afwerking kun je zelf samenstellen en er zijn meerdere bedieningsmogelijkheden. 

#raambekleding #maatwerkraambekleding #rolgordijnenbasic #rolgordijnendeluxe #rolgordijnen #verduisterend #transparant #lichtdoorlatend #gordijnen #maatwerkgordijnen #gordijnwinkel #showroom #opafspraakgeopend #jaloezieën #duette #gewevenhout
🔊 Tada ; mijn nieuwe website is online !!

Thanks @flerque
Thanks InDetail

#gordijnen #maatwerkgordijnen #maatwerkraambekleding #vouwgordijnen #gordijnrails #showroom #zonwering #opafspraakgeopend #Delft #Zuidholland #denhaag #interieurprofessional #kleurrijk 
#expert #vakkennis #specialistraambekleding #uniekewerkwijze
De 1e uitdaging waar ik als Ruiten Dame voor kwam te staan is dit raam. Het is zo'n 6 jaar geleden. 

Niet alleen de hoogte van het raam is bijzonder (4.10 mtr), maar het is niet symmetrisch. 
Er zijn heel wat uurtjes in gaan zitten om er zeker van te zijn, dat het een succesvol eindresultaat zou opleveren: denkwerk, meetsessies en de juiste instructies voor het gordijnatelier.  Niet te vergeten het aanhaken van de gordijnen. Het gewicht, de hoogte en daar sta je op de ladder met een pak gordijnen over je schouder. 
Inmiddels hangt er ook vitrage omdat dat meer privacy biedt in een slaapkamer. 

Nu ben ik gevraagd mee te denken voor een verduisterende oplossing. De raderen draaien. Binnenkort ga ik ter plaatse een kijkje nemen of mijn plan goed uitvoerbaar is.

Geen uitdaging te gek. Niet dat het van leie dakje gaat. Er komt wel wat gezonde spanning bij kijken. Maar in de afgelopen jaren heb ik heel wat bijzondere raampartijen mogen voorzien. Best trots op. Op naar de volgende .........

#raambekleding #maatwerkgordijnen #gordijnrails #centrumdelft #delft #vouwgordijnen #gordijnen #velours
Peter Prins
Peter Prins
We hebben ons hele huis laten voorzien van raamdecoratie door Monique (Ruiten Dame). Monique is een echte vakvrouw, die streeft naar perfectie, waar voor haar geld biedt en volledig achter haar producten staat. Een dikke pluim Monique, wij zijn zeer tevreden!
Paul Procel
Paul Procel
Monique provided an amazing advise for choosing and installing the curtains in my new home. Her advice was based in the customer perspective, understanding preferences, likes and budget. At the end, the curtains perfectly fit my expecations and I am happy. Highly recommended.
Martijn Tak
Martijn Tak
Monique van Ruiten dame heeft ons heel goed geholpen. Hulp bij het kiezen, alles inmeten en ophangen. We zijn erg tevreden met eindresultaat.
Elroy van Duijvenbode (Interieurontwerper)
Elroy van Duijvenbode (Interieurontwerper)
Als interieurontwerper is Monique een van mijn vaste samenwerkingspartners. Haar professionele en creatieve kijk op gordijnen en raambekleding is onmisbaar. Ze denkt perfect mee naar de wensen van de klant. Ze voelt aan wat er nodig is en adviseert daarnaar. Ik ken veel stoffeerders en woninginrichters. Ik kan met zekerheid zeggen dat Monique de meeste kunde heeft als het gaat over gordijnen. Van het aanpassen van de plooi (stiekem een van de belangrijkste punten van een goed gordijn) tot aan de persoonlijke aanpak van advies, opmeten en het ophangen van de gordijnen. Is jouw wens gordijnen? Dan MOET je Monique van Ruiten Dame hebben!
Jan van Oorschot
Jan van Oorschot
Fijne service en mooi selectie. Mijn schoonmoeder kon thuis haar nieuwe gordijnen uitkiezen. Ze is er heel blij mee.
Michele Mirra
Michele Mirra
I needed very special curtains because of my curved windows at home. Monique was fully available and accepted this challenge from the very beginning with a really kind and precise attitude. Everything was measured, delivered and installed accurately, and I am very happy with the quality of the curtains and the job done.
Sophie Fransen
Sophie Fransen
Via een tip van een vriend kwamen we bij Monique van Ruiten dame terecht. De bovenverdieping hadden we zelf al gedaan. Voor beneden hadden we wel een idee maar konden niet precies vinden wat we zochten. In Monique d’r showroom geweest en heel veel keuze dus snel geslaagd. Ze kwam alles opmeten en dacht goed mee. Ook alles werd gebracht en hangt nu prachtig! We zijn er heel blij mee! Helemaal hoe we het voor ogen hadden. Echt een aanrader dus!
Dieuwerke Spaans
Dieuwerke Spaans
Zeer persoonlijk advies en alles keurig geleverd en geplaatst. Ben er blij mee!
Marketta van Eijk
Marketta van Eijk
We hebben voor beneden/woonkamer en boven/slaapkamers houten jaloezieën genomen en zijn heel blij 😊😊mee. Monique heeft alles goed opgemeten en alles is netjes afgeleverd en gemonteerd. Nu hebben we meer daglicht binnen en als het nodig is kunnen de jaloezieën gewoon 'dicht'. Verder hebben wij uit ruime assortiment overgordijnen gekozen, was wel moeilijk, zo veel keus!! We zijn blij met het eindresultaat. Echt een aanrader, Monique/RuitenDame!!

Tijd voor nieuwe raambekleding?

Ruiten Dame heeft de modernste soorten raambekleding in een uitgebreid assortiment.

Monique van Schie